Omgaan met je omgeving
De Signalen
Het Voortraject
De Begeleiding
 
Jongeren
Kinderen en jongeren met een indicatie
Reacties
Over ons
Bedrijfsgegevens
Telefonische bereikbaarheid
Nieuws
Algemene voorwaarden
Links
Margreth van de Sluis
Telefoon 06 53165151

E-mail infoATconformo.nl
 

 

Reacties van ouders en leerkrachten:
Doordat hij met de training bezig is, kijken wij ook anders naar bepaalde situaties en lijken sommige dingen soms op zijn plaats te vallen.

Ze had de hele dag tegenzin maar toen ze 's avonds met mij in de auto naar de training toe ging, was ze vol verwachting, buitengewoon sociaal en gezellig. Ze leek echt gemotiveerd. Toen ik haar ophaalde en zag hoe ze keek toen ze naar buiten kwam, had ik ook de indruk dat ze het goed had gehad. Dit beeld werd bevestigd toen ze weer naast me in de auto zat, gezellig vertelde wie ze ontmoet had, en me haar map met enige trots liet zien. Kortom, wij hadden een goed gevoel!

Het gaat haar erg goed en ze oefent blijkbaar vaak de dingen die ze bij jou leerde. Het heeft haar beslist veel goed gedaan !!!! Vooral ook omdat ze meer in processen denkt - voor zover een kind dat kan.

Het gaat al beter met hem. De hele heftige en op de voorgrond staande negatieve emoties zijn veel minder geworden.

In het kringgesprek in de klas heeft ze verteld wat ze doet bij Conformo. Het goede van het hele gebeuren vond ik dat er gereageerd werd door de kinderen met opmerkingen dat ze het ook merkten dat het beter gaat met haar omdat ze minder ruzie hebben met haar.

Als hij 'terugvalt' hersteld hij zich weer.

Ik heb het idee dat ze makkelijker contact maakt met anderen, dat ze minder snel uit het lood
geslagen is en dat ze zich beter weet te beheersen in situaties, die zij niet leuk vindt. Af en toe is ze nog wel verdrietig om het een en ander maar ze komt er makkelijker "doorheen"; kortom, ze is nu gewoon een fijne
leerling om in de klas te hebben!!

Ik zei laatst dat hij een stuk drukker is geworden, maar ik vergat te zeggen dat hij ook een stuk vrolijker is geworden.

Het gaat haar heel goed. Ze oefent de technieken nog steeds; ze zit met een jaloers meisje aan tafel in de klas. Ze zijn vriendinnen, maar soms loopt het hoog op. Maar ze laat zich er nu niet meer door uit het veld slaan en geeft schattige wijze observaties.

Hij komt dus voor zichzelf op. Hij komt ook vrolijker uit school.

Ze benoemt nu gedrag van anderen en kan daarop een houding innemen. Dat maakt haar veel minder kwetsbaar.

We zijn blij dat we je het vertrouwen gegeven hebben, hij zit veel beter in zijn vel.
Hij is overigens nog wel bang, dat hij op de nieuwe school weer regelmatig het mikpunt van pesterijtjes zal gaan worden.
De tijd zal het leren, maar wij hebben het volste vertrouwen er in dat dit mee zal vallen, zeker wanneer hij er zelf alert op is.

Reacties van kinderen:
Ik voel me thuis op de training en vind het jammer dat het niet iedere woensdag is.

Ik word minder gepest en voel me zekerder.

Ik durf nu veel meer dingen als ik tegen me zelf zeg je kan het wel!!!

Ik wilde echt niet komen, maar het is toch wel leuk.

Ik heb nu veel minder een knoop in mijn buik voel me vrolijker, ik ben ook vrolijk nu.

Reacties van ouders/jongeren na 5 jaar:
Dat is alweer lang geleden. Ik waardeer enorm je belangstelling. Onze dochter is weerbaar geworden en heeft zoveel goede ervaringen opgebouwd, dat ze vrolijk en stevig in het leven staat, een bijzonder kind is geworden(jonge vrouw aan het worden al).

Ondanks dat ik in het begin dacht dat de training weinig effect had, heeft hij het er nog wel eens over en heeft hij meer opgeslagen dan ik indertijd dacht, fijn en goed hè!

Dat jou en jullie aandacht voor aandachtskinderen nog steeds vanuit het hart wordt gegeven. Ikzelf heb de manier van jullie werken tenminste altijd gewaardeerd. Het gaat jullie voorspoedig.

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor alles wat ik indertijd geleerd heb. Op eigen kracht heb ik het gedaan, maar jullie gaven mij een duwtje in de rug met jullie warme steun, vertrouwen en vele wijze lessen zodat ik mezelf vond en ook kon blijven. Iedere dag heb ik hier opnieuw erg veel aan, bewust en onbewust.

haha ik dacht, het is al zo lang geleden, laat ik eens een mailtje sturen! Er is in de tijd nadat ik aan conformo heb gedaan veel veranderd, ik heb heel veel aan die trainingen gehad.Ik zit nu erg lekker in mn vel, ik ben nu bijna niet meer verlegen en durf nu gewoon voor mezelf op te komen, en ik denk dat dat ook wel veel te maken heeft dat ik vroeger bij jullie op conformo heb gezeten! Wil jullie nog erg bedanken voor wat jullie voor mij hebben gedaan, ik heb er tot nu toch nog elke dag veel aan gehad! ik denk er nog vaak op terug, als hele leuke herinnering!

Reacties van ouders/jongeren na 10 jaar:
Het gaat Prima!
Hij studeert Wiskunde in Leiden en geeft les op een huiswerk instituut. Totaal een ander kind mede mogelijk gemaakt door Conformo!

Hij stroomt over van energie, is positief, actief, socialer dan ooit en meestal erg gezellig. Hij heeft ook verkering en dat geeft hem waarschijnlijk ook een goed gevoel en een bepaalde status in de klas, 'hij hoort er helemaal bij".