Omgaan met je omgeving
De Signalen
Het Voortraject
De Begeleiding
 
Jongeren
Kinderen en jongeren met een indicatie
Reacties
Over ons
Bedrijfsgegevens
Telefonische bereikbaarheid
Nieuws
Algemene voorwaarden
Links
Margreth van de Sluis
Telefoon 06 53165151

E-mail infoATconformo.nl
 

Jongeren

Omgaan met anderen doe je de hele dag. Op het schoolplein, als je mee wilt doen aan een gesprek, in je klas, bij je sportclub of in een winkel. Het kan zijn dat je het niet altijd prettig en makkelijk vindt om met anderen om te gaan, terwijl dit dagelijks van je verwacht wordt. Dit kan komen omdat je te weinig zelfvertrouwen hebt, je onzeker voelt of bang bent om het niet goed te doen.


In de bijeenkomsten “omgaan met je omgeving” krijg je de kans om vaardigheden die je een positief gevoel geven uit te proberen. Hierdoor voel je dat je meer zelfvertrouwen krijgt. We gaan je positieve eigenschappen naar boven halen, leren je gemakkelijker contact te maken, en hoe je ruzies kan voorkomen en begeleiden je waar jij aangeeft hulp nodig te hebben.

Je wordt door deze begeleiding niet “de populairste leerling” van de school, maar het geeft je zeker veel zelfvertrouwen en een positief gevoel.

De bijeenkomsten worden gegeven in een groep van maximaal 8 jongeren op woensdagavond van 20.15 – 21.15 uur. De nadruk ligt op veel “doen” en weinig theorie.